Història

Som una banda de música de carrer vila-secana formada per joves de 16 a 18 anys amb estudis professionals de música. El nostre xou itinerant està format per un repertori divers de música festiva.

Unim la cultura i la rauxa

La Xaranga Tocats de la-la es va incorporar a l’Agrupació Cultural de Vila-seca l’any 2023, convertint-se d’aquesta manera en la 14a secció de l’entitat.

Els Tocats de la-la són una xaranga de recent formació, integrada per quinze joves músics, d’edats compreses entre els 16 i els 18 anys, «amb moltes ganes de tocar i passar-ho bé», tal com assegura un dels seus integrants, el vila-secà Biel Barrullas Molina. Ell mateix explica que la Xaranga es va formar arran d’una estada a Tortosa, on els músics van coincidir, es van conèixer i van decidir emprendre aquest nou camí.

«De tornada vam quedar per assajar, i així és com va començar tot», detalla el Biel. Encara que els músics provenen de poblacions com Reus, Tarragona, l’Ametlla de Mar o el Pinell de Brai, van decidir constituir-se com una xaranga vila-secana per l’oportunitat que els va donar l’Agrupació Cultural d’acollir-se sota el seu paraigua.

«Una cosa així no passa gaire sovint, així que vam decidir acceptar».

L’estrena dels Tocats de la-la va ser el 29 de gener de 2023, en la Trobada Gegantera que es va fer al Castell per celebrar el 40è aniversari del Ton i la Pineda. En l’actuació van estar apadrinats per la xaranga vila-secana més veterana, els Band Tocats.

«Tenim molt bona relació amb ells i estem molt orgullosos que ens hagin donat aquesta oportunitat d’actuar amb ells», subratlla el Biel.

Xaranga Tocats de La-La

Contactan's

Vols participar amb nosaltres? Compartir alguna idea? Parlem-ne!