Presentació

Som una secció dedicada a la dansa tradicional catalana. El nostre objectiu és difondre les danses que anteriorment es van crear i que avui dia les tenim documentades i enregistrades, gràcies al nostre fundador i anterior director, Josep Bargalló i Badia.

Estimem les nostres tradicions

L’Esbart està compost per unes 60 persones amb edats molt diferents, això fa que es crein espais intergeneracionals on els més petits es nodreixin dels més grans i aquest aprenen les noves formes de fer dels joves . Per tal de poder gestionar totes les edats estem distribuïts en diferents franges d’edat. La persona que ens transmet els seus coneixements en el món de la dansa tradicional i ens guia amb les coreografies és la Gemma Soler, recolzada amb el David Melero amb els més petits i com assessor en danses catalanes tenim a Josep Giménez.

Balls i danses de Mallorca. Filmació: David Melero

Valors de colla

Dins de l’Esbart no solament s’aprèn a puntejar, desenvolupar coreografies, dur un vestuari adequat per cada ball… Existeixen una sèrie de valors que hem anat adquirint, transmetent els uns als altres i adaptant a cada època. Aprendre a estimar les nostres tradicions i participar activament d’elles, la solidaritat i la companyonia amb el grup, l’esperit de voler fer créixer entre tots el grup, … aquests són uns dels valors que es poden veure reflectits tant els assajos, com a les actuacions, com al dia a dia de l’entitat.

Ball de Valencians de Vila-seca

Al llarg de la història de l’Esbart hem pogut participar no solament a les activitats i festes de Vila-seca sinó també fora del territori com podrien ser actuacions per Cantàbria, Múrcia,València, fins i tot per Europa a França, Rússia, Lituània, Praga, Polònia…. Realitzem actuacions, trobades d’esbarts, trobades de bastons, intercanvis, acompanyaments, … cada lloc visitat hem volgut transmetre quina és la nostre cultura i hem intercanviat experiències i aprenentatges en cada grup visitat.

Com ens organitzem

A banda de la gestió artística del grup tenim un conjunt de persones que s’encarreguen de la gestió i del funcionament de la secció. Ells són: Gemma Barceló com a sots presidenta, Abdó Barceló com a secretari, Ana R com a tresorera, Ester Fonts i Mònica Pujals amb el vestuari i com a vocal a Josias Puig. Gràcies a la seva tasca i a la coordinació fan que entre tots puguem seguir les línies i objectius que ens anem proposant.

Si us agrada ballar, fer amics, divertir-vos i conèixer la nostres tradicions, aquesta és l’entitat que busqueu. Us animem a coneixen’ns i a participar.

Maria del Mar Melero Domènech
Presidenta de l’Esbart Dansaire Ramon d’Olzina

Contactan's

Vols participar amb nosaltres? Compartir alguna idea? Parlem-ne!