Història

Amb gairebé cinquanta anys d’història la Coral Nova Unió ha unit a centenars de dones i d’homes que s’estimen la música.

Ens uneix el goig de gaudir del cant

La Coral Nova Unió nasqué l’any 1972, i entrà a formar part de l’Agrupació Cultural des de la seva fundació. Un dels més actius en el començament fou Mossèn Ricard Cabré —recentment traspassat— junt amb altres joves actius com Josep Anton Ràfols i Josep M. Boquera. Van buscar el primer director, que va ser Àngel Recasens, de Cambrils, qui dirigí el primer concert el 26 de desembre de 1972 a l’església de Sant Esteve. Des d’aleshores no ha mancat mai el concert que s’ha fet emblemàtic i que el 2021 serà el 50è.

Concert de Sant Esteve
Vídeo: TAC12

El Concert del 25è Aniversari encara es va celebrar a l’església, però des que es va inaugurar l’Auditori Josep Carreras sempre se celebren en aquest nou espai, amb la col·laboració de l’Orquestra Haendel del Conservatori de Vila-seca, dirigida per Rafael Fabregat.

Recordem els presidents

Els presidents que ha tingut la Coral han estat Josep Anton Ràfols, Josep M. Boquera en dues ocasions, Josep M. Rovira Porqueras, Antoni Mas Castelltort, Agnès Vallverdú Robert, Joan Mariné Rebull, Josep M. Ferrando Solé i l’actual, Xavier Espina i Mata.

Coral Nova Unió, de Vila-seca, Santes Creus 2020
Sortida al monestir de Santes Creus
Fons : Coral Nova Unió

En bones mans

Els directors de la Coral han estat: Àngel Recasens Galbas, Josep M. Gomis Barberà, Robert Sarmiento Español en dues ocasions, Sílvia Gil-Pérez Garcia, Núria Cunillera i Salas, Violant Sarrà i Caparacena, Carolina Morales Vallejo i actualment, David Molina i Font, que començà el 2010.

Contactan's

Vols participar amb nosaltres? Compartir alguna idea? Parlem-ne!